Oppdatert 25. Januar 2018: Fire and Fury av Michael Wulff. Beskyldt for løgnaktig fremstilling av de 100 første dagene av Trump sitt presidentembete, men gud så underholdende.

 

Oppdatert 13. Oktober 2016: Siden sommeren har jeg lest flere bøker jeg vil anbefale. Start med Chaos Monkeys av Antonio Garcia Martinez, fortsett med How To Get Filthy Rich In Rising Asia av Mohsin Hamid, og avslutt gjerne med gullkornene til Marc Andreessen i The Product Market Fit – The Pmarca Blog Archives!

 

Oppdatert 24. November 2015: Jeg har lest tre bøker i høst, og alle har vært bra på sin måte. Den største forbrytelsen, av Marte Michelet var godt skrevet og vil appelere til de som liker å grave i historien. Endelig fikk jeg tid til Oslo Noir av Aslak Nore. Som et ekte 90 tallsbarn, har vi de samme referansepunktene og dette er en orgie for de som ble formet i denne perioden. Spennende og godt skrevet. Vanligvis leser jeg ikke selvhjelpsbøker eller treningsdagbøker, men denne ble lest fra perm til perm. Living with a Seal av Steve Itzler. Han er en kjent gründer i USA som leide en Navy SEAL til å trene han i 30 dager. Denne krigeren er kanskje den mest fascinerende karakteren jeg har opplevd i bokuniverset. Mye av boken går med på hans livsyn når det gjelder trening, utholdenhet, råskap, mat, damer, jobb, reise, motivasjon osv. Ubeskrivelig morsomt og motiverende.

Oppdatert 6. Mars 2015: The Revenant av Michael Punke. Jeg kom over boken da jeg leste om Leonardo DiCaprio sin siste film av samme navn. Det handler om en fur-trapper for 150 år siden som blir etterlatt av jaktkameratene sine, skadd og døende i villmarken. Den åpner friskt og jeg regner med at gjør den ferdig raskt.

Oppdatert 16. April: Jeffrey Archer – Best Kept Secret. Dette er bok nummer tre i Clifton Chronicles, og tiden har nå kommet til 50 tallets england. Han skriver svært godt, og dette er blant mine favorittforfattere. En virkelig storyteller, selv om jeg ikke synes dette var hans beste

Oppdatert 28. Februar: Chinhua Achebe – Things fall apart. Historien om en landsby i Nigeria sitt møte med hvite misjonærer for første gang. Fascinerende historiefortelling, men språket var utfordrende.

Oppdatert 2. Februar: En fantastisk spennende bok som heter “Gone Girl” av Gillian Flynn. Det er en spenningsroman uten store overdrivelser, der forfatteren bruker dagligdagse ting for å dra med seg leseren. Skal skrive en bokanmeldelse når jeg er ferdig. Takk for tips og @aslaknore og OP-5

Oppdatert 20. Januar: “Finding Ultra” av Rich Roll. Det er en biografi om en advokat i LA som begynte å tren i en alder av 40 år, og vant det tyngste ultraløpet i verden. Fascinerende historie, som gir rikelig motivasjon.

Oppdatert 23. November: “Rødt, hvitt og blått” av Asle Toje. Interessant bok som ser på omveltningene i samfunnet anno 2012, og hvordan tiltak for de svakeste slår desto verre ut for dem politikken var ment for å hjelpe.

Oppdatert 10. Oktober: “En Norsk Spion” av Aslak Nore. Den åpner veldig bra, og jeg gleder meg til fortsettelsen. Skrevet av en som er interessert i temaet, boken er derfor lærerik og underholdende.

Oppdatert 26. Juni: “I was blind but now I can see” – James Altucher. Boken er en samling blogginnlegg, hvor tematikken er livet og finans. Forfatteren er kjent for å ta uortodokse synspunkter på viktige saker som kjernefamilien, utdannelse og finans.

Backstage Wall Street av Josh Brown. Dette er en lærerik og underholdende bok, som kler av “meglerbransjen” og forteller hvilke strategier som ikke fungerer i aksjemarkedet.

Ta en kikk på intervjuet av forfatteren.