Vi er på full fart inn i deleøkonomien. Digitale løsninger gjør det billigere og mer effektivt å dele, låne og distribuere. Her har jeg en forretningsidé som jeg gladelig deler, fordi jeg vet at jeg ikke har tid til å gjøre noe med det selv.

3022028-inline-3022028-slide-slide-16-1024Har dere hørt om Hotwire.com? Det kan etter første øyekast se ut som en vanlig reiseside, men legg merke til at det ikke står hotellnavn der. Årsaken til dette er at tilbudene er anonyme. Hvorfor er de anonyme? Jo, fordi det gjør at hotellene kan sette lave priser uten å ødelegge markedet for seg selv. Dette er en måte å skaffe seg billige hotellrom, og hotellene tilsynelatende kan holde høye utropspriser andre steder. Velger du f.eks et 4-stjernes hotell i London Kensington, blir du presentert en sterkt rabattert pris (opp til 40%), men får ikke vite hotellnavnet før du har bekreftet bookingen. Et konsept det ikke er vanskelig å forstå.

Dette kan man dra over til andre sektorer. Se for deg enkle ting som utlån av fotoutstyr, partytelt, PA anlegg, aggregator, lifter, traktor, snømåker. Alt som er kapitalintensivt nok til at du ikke gidder å kjøpe det for bruk et fåtall ganger. De som operer i dette segmentet tar seg ofte godt betalt, men har masse dødtid. Hvorfor skal ikke de også ha et sted der de kan tilby dette anonymt, til sterkt rabatterte priser?

Jeg sender ut en morgenrapport hver morgen om aksjemarkedet, ønsker du å motta denne på mail kan du melde deg på her!