Gerhard Helskog og TV2 har laget et godt innslag om St. Sunniva og fordelene med privatskoler. Der man blir løftet frem fordi hovedfokuset er på læring, og grunnlaget er disiplin og høye krav. Forutsetningen for å sette høye mål, er at skolen gjør alt for å hjelpe elevene å nå dem. Skolepolitikk engasjerer meg, fordi den offentlig skolen sliter med å utvikle seg i takt med samfunnet. Norge kommer ikke til å leve av håndtverkere i fremtiden, fordi de kommer fra andre land. Det er ingen grunn til at Norge ikke skal være blant de beste i verden på utdannelse, penger har vi nok av og ettersom elevene ikke er dummere må det være systemet det er noe galt med.

Min store bøyg er at foreldre ikke skal være redd for å bruke penger på barna sine. Å sende en elev til St. Sunniva koster 20.000 kroner i året. Hva er det egentlig? hva er det Ola Nordmann må gi avkall på?

– Webergrill. Det er ikke nok soldager i Norge. For ikke å snakke om prisen på utemøbler, som blir drept når frosten setter inn.
– “Syden” ferie, til et sted som er altfor varmt i en sesong da alle andre reiser.
– Dyr bil, når du egentlig kun har et transportbehov. B-gjengen sparer opp penger til felger og ny lakk, ikke du.
– Vinteropplag på en båt du brukte 3 ganger i fjor sommer.
– En idiotisk veske til din tenåringsdatter, som på grunn av dårlig oppdragelse føler det er på sin plass å grine seg til en Louis Vuitton eller Chanel.
– Pusse opp unødvendige rom annethvert år, fordi du lar deg inspirere av interiørtipsene til Fotballfrue.
– Halvparten av skolepengene til ett av barna dine går til Kaffebrenneriet og en fetende drikk som tok deg 28 minutter i kø for å anskaffe. Tankevekker!
– Godteri, røyk, ferdigmat, bestillepizza, brus osv. er spesielt kontraproduktivt; Ikke bare velger du dritt i stedet for skolegang, men du lærer barna dine usunne vaner som gir dem et handikap resten av livet. (Helt til de må legge om livstilen i midtlivskrisen da de veier 120 kg)